COLVER – WALK SWIM FLY (EP)

Artiest info
 
facebook

 

‘Colver’ is de naam van een in 2017 opgerichte Brusselse pop- en indierockgroep die is samengesteld uit vier jonge Brusselaars die in de voorbije jaren al een paar kleine radiohitjes hebben gescoord met de singles “Some More Wine”, “Shimmering Song” en vooral met hun allereerste single “Thinking Out Loud”. Met een catchy en vaak melancholische sound die bij velen ongetwijfeld gelijkenissen zal oproepen met bands als ‘Balthazar’, ‘Absynthe Minded’ en ‘Girls In Hawaii’ profileert ‘Colver’ zich nu in het Belgische muzikale landschap met een vijf tracks tellende debuut-ep die de titel “Walk Swim Fly” heeft gekregen.

Het funky geluid van de openingstrack “Doing It Wrong” (zie 2e video) is niet geheel representatief voor de muziek die deze vier heren plegen te creëren. Dat is misschien wel meer van toepassing op de tweede track “Welcome Back To Sunny Ghost City” en het daaropvolgende nummer “True Detective” dat op een leuke gitaarriff voortkabbelt en onze favoriete song op dit minialbum vormt.

Inspelend op de actualiteit nemen de bandleden hun dromen voor waar aan in het nummer “Bitcoin Billionaire” met de zelfanalyserende woorden in het refrein “call me by my name, cause i’m a fool and i’m insane, my life is going down the drain, it’s one and it’s the same”. Bij een ep kom je altijd veel te snel aan het einde toe en ook deze plaat “Walk Swim Fly” sluit al na amper 17 minuten af met de nieuwe single “West Coast” die we u graag op de eerste video ter kennismaking met ‘Colver’ willen meegeven.

(valsam)